Beeldende en Architecturale Vorming

Graad: 2 KSO
Profiel

Als leerling met interesse voor bouwkunst en een sterk ruimtelijk inzicht ben je welkom in de richting Beeldende en architecturale vorming. Deze studierichting is een onderdeel van het Kunst Secundair onderwijs. Hier analyseer je de architectuur in al haar vormen, ontleed je constructies, en leer je creatief omgaan met compositie, vorm en ruimte.

Waarom zou je deze studierichting kiezen?

In de tweede graad Beeldende en architecturale vorming verwerf je in de eerste plaats een zeer grondig pakket algemeen vormende vakken, met de nadruk op een sterk pakket wiskunde en wetenschappen. Daarnaast leer je creatief te werken en beeldend en architecturaal te denken, voelen en handelen.

Wat kan je verder studeren?

In de derde graad Architecturale vorming krijg je een mooie basis talenstudie en een sterk wiskundige training. Je verdiept je in de technische en constructieve aspecten van architectuur in zijn brede context. In het pakket wetenschappen worden verschillende thema’s uitgediept die noodzakelijk zijn om het inzicht in constructie en materialen te verhogen.

Deze studierichting is een doorstroomrichting die rechtstreeks voorbereidt op hoger onderwijs. Ze kan op gelijke voet geplaatst worden met richtingen zoals industriële wetenschappen en techniek-wetenschappen. Een professionele bacheloropleiding en masteropleidingen binnen het studiegebied Architectuur behoren tot de mogelijkheden.

Scholen die deze richting aanbieden