Boekhouden-Informatica

Graad: 3 TSO
Profiel

In boekhouden-informatica leer je werken met professionele en geïntegreerde softwarepakketten voor voorraad en facturatie, boekhouding en beleidsanalyse. Je leert er ook informaticabehoeften analyseren en programmeren. 
Je krijgt een juridische vorming over de basiselementen van burgerlijk recht en handelsrecht, praktische toepassingen op de fiscaliteit (BTW, personenbelasting en sociale wetgeving).
De taalvaardigheid (ook de praktische kennis Frans en Engels) wordt toegepast op reële bedrijfssituaties In vergelijking met de studierichting handel zijn er minder lestijden zakelijke communicatie en talen en meer lestijden toegepaste informatica.

Waarom zou je deze studierichting kiezen?

Je hebt aanleg en interesse voor boekhouden, informatica en logica. Je bezit een stevige wiskundige basis en je kan analytisch denken. Je kan zelfstandig, ordelijk en nauwkeurig werken.

In welke beroepen kan je direct terecht?

De opleiding bereidt voor op tewerkstelling in de economische sector.

Wat kan je verder studeren?

Bachelor: Accountancy-fiscaliteit, Toegepaste informatica, leraar secundair onderwijs-groep 1(burotica of informatica, handel-burotica)

Zevende specialisatiejaren TSO in het studiegebied Handel : administratie vrije beroepen, commercieel webverkeer, immobiliënbeheer, internationaal transport en goederenverzending, KMO-administratie, KMO-ondernemerschap, medico-sociale administratie, Public relations, Toerisme en recreatie,netwerkbeheer, verkoop en distributie.

Ook 7e specialisatiejaren BSO zijn mogelijk: kantooradministratie en gegevensbeheer, logistiek, verkoop en vertegenwoordiging, winkelbeheer en etalage

Scholen die deze richting aanbieden