Chemie

Graad: 3 TSO
Profiel

De studierichting chemie combineert wetenschappelijke vorming met veel uren practicum en stage. Via concrete toepassingen verwerven de leerlingen in deze praktisch-technische richting ook de nodige theoretische begrippen, theorieën en wetenschappelijke taal.

Waarom zou je deze studierichting kiezen?

Als je interesse hebt voor toepassingen van chemie en laboratoriumwerk, is dit een geknipte richting voor jou. Uiteraard moeten ook de technisch-theoretische vakken gestudeerd worden, en daarvoor is een goede basiskennis van wetenschappen en wiskunde onmisbaar.

In welke beroepen kan je direct terecht?

Afgestudeerden chemie kunnen zich met hun diploma onmiddellijk op de arbeidsmarkt aanbieden als laborant of procesoperator. De tewerkstellingskansen zijn zeer groot.

Wat kan je verder studeren?

Na de derde graad Chemie kan je verschillende studies in het hoger onderwijs aanvatten: bachelor in chemie, biochemie, laboratorium- en voedingstechnologie, milieuzorg, procestechnieken, farmaceutische en biologische technieken, medische laboratoriumtechnologie, , onderwijs, ergotherapie, voedings- en dieetkunde, medische beeldvorming, verpleegkunde, vroedkunde.

Ook de 4e graad beroepssecundair onderwijs Verpleegkunde hoort tot de mogelijkheden, net als een aantal 7e specialisatiejaren (TSO): chemische procestechnieken, apotheekassistent, biochemie, drogisterij-cosmetica, voedselbehandeling, water- en luchtbeheersingstechnieken.

Scholen die deze richting aanbieden