Metaal (DBSO)

Graad: DBSO Deeltijds BSO
Profiel

Certificaat: hoeknaadlasser
Hoeknaadlasser is de basisopleiding binnen de lasafdeling. De hoeknaadlasser last hoeknaadverbindingen in alle lasposities op werkstukken plaat of pijp van aluminium, staal of roestvast staal. Hij gebruikt hiervoor een laspost voor lassen met beklede elektrode, MIG/MAG en TIG. Hij volgt strikt de lasmethodebeschrijving. De opleiding hoeknaadlasser bestaat uit 3 modules: beklede elektrode hoeknaadlas, MIG/MAG hoeknaadlas en TIG hoeknaadlas. Voor elke module die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een deelcertificaat uitgereikt. Voor elke opleiding die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een certificaat uitgereikt.

Certificaat: plaatlasser
Plaatlasser is de vervolgopleiding na hoeknaadlasser. De plaatlasser last stompe plaatverbindingen in alle lasposities op aluminium, staal of roestvast staal. Hij gebruikt hiervoor een laspost voor lassen met beklede elektrode, MIG/MAG en TIG. Hij volgt strikt de lasmethodebeschrijving. De opleiding plaatlasser bestaat uit 6 modules: beklede elektrode hoeknaadlas, beklede elektrode plaatlas, MIG/MAG hoeknaadlas, MIG/MAG plaatlas, TIG hoeknaadlas en TIG plaatlas. Voor elke module die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een deelcertificaat uitgereikt. Voor elke opleiding die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een certificaat uitgereikt.

Certificaat: containerhersteller
De containerhersteller voert herstellingen uit aan containers. Hij verwijdert panelen en onderdelen met snijschijf en snijbrander en bewerkt platen. Hij last met het MIG/MAG lasproces onderdelen aan mekaar en vervangt de containervloeren.De opleiding containerhersteller bestaat uit 3 modules: containerherstelling, MIG/MAG hoeknaadlas en MIG/MAG plaatlas.Voor elke module die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een deelcertificaat uitgereikt. Voor elke opleiding die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een certificaat uitgereikt

Scholen die deze richting aanbieden