Industriële Onderhoudstechnieken

Graad: Secundair na Secundair TSO
Profiel

De meeste leerlingen komen uit de derde graad diverse mechanische of elektrische en/of aanverwante studierichtingen TSO. Ook geïnteresseerde en gemotiveerde leerlingen uit andere studierichtingen van de derde graad TSO of BSO (zevende jaar) kunnen deze richting volgen.
Montage en demontage, elektromechanisch onderhoud, pneumatica, hydraulica, machinesystemen, regelprocessen, robotica, schematekenen en automatisatie behoren tot het curriculum van deze opleiding. Als je bewust voor deze opleiding kiest, zal je een meerwaarde opbouwen voor je toekomstige ontplooiing in de industrie. Daarnaast bieden bedrijfsbezoeken, werkplekleren en opleiding in bedrijven uiteraard een belangrijke meerwaarde aan deze opleiding.

Waarom zou je deze studierichting kiezen?

De Se-n-Se opleiding “industriële onderhoudstechnieken” beoogt de beroepskwalificatie van een gekwalificeerde onderhoudstechnieker en is een hoogstaande opleiding die zich richt naar jongeren met niet alleen een ruime belangstelling voor techniek maar die eveneens beschikken over een voldoende hoog technisch abstractievermogen. Dit wordt gecombineerd met een praktisch inzicht in elektromechanische processen en automatisatie.

In welke beroepen kan je direct terecht?

Door het profiel van de studierichting heeft de leerling een polyvalente vorming gekregen voor het begeleiden en uitvoeren van gespecialiseerde onderhoudswerken. In onze sterk geïndustrialiseerde en geautomatiseerde wereld zijn goede technici met inzicht in onderhoud goud waard.

Scholen die deze richting aanbieden